Pizza na grile ako z talianskej pizzerie

Pizza na grile ako z talianskej pizzerie

Máte radi pizzu? Všetci majú radi pizzu!!!

Ak máte gril Weber na drevené uhlie, alebo plynový gril s grilovacím roštom Gourment BBQ systém s vymeniteľným dnom, môžete si tento obľúbený pokrm  aj ugrilovať.J

Je to jednoduché:

Vyberiete si svoj obľúbený recept na cesto. Na internete ich nájdete neúrekom. Budete potrebovať mix hladkej a polohrubej múky, soľ, cukor – primerane, olivový olej, vodu a kvasnice. Cesto vypracujete ručne, alebo vám pomôže vaša domáca pekárnička na chlieb. Stačí si len zvoliť správny program.

Ešte jednoduchšie je kúpiť už hotové cesto v obchode. No, ak sa rozhodnete urobiť cesto doma, nechajte ho odležať v chladničke deň pred prípravou.

Ak už cesto máte, blížite sa k tej kreatívnejšej časti. Rozdeľte si ho na bochníčky a vyvaľkajte. Ak ste zručný, povyťahujte do želaného tvaru a môžete vrstviť ďalšie dobrôtky. Väčšina preferuje klasiku - paradajkový základ.  Chuťovo zaujímavá je aj „biela“ pizza s bryndzou a smotanou.

Kolieska cukety, cibule, cherry paradajky, kukurica, rôzne syry, štipľavé papričky, vajíčko, nakrájané huby, šunka, tuniak, olivy, kapary – a mnoho iných ingrediencií, si každý zvolí podľa svojej chuti.

Ak radi miešate sladké so  slaným, kľudne pridajte ananás, alebo ako je zvykom na Filipínach, vyskúšajte o niečo sladšie zrelé mango.

Je toto všetko vyššie popísané  pre vás nuda? Skúste niečo naozaj netradičné. Pizzu si „dozdobte“ orieškovým krémom, arašidovým maslom, banánmi a cukríkmi marshmallow. Posypať môžete kúskami bielej a tmavej čokolády a sladká pizza je na grile! Malá poznámočka autora – v tomto prípade nepotierajte cesto paradajkovým základom, lepšie je rozpustené maslo.

Naším domácim favoritom pri pečení pizze na grile je  však štipľavá klobáska, alebo slaninka. Ich tuk dodá jedlu neopakovateľnú chuť. A je treba rátať aj s tým, že cesto pripravované na grile je o niečo suchšie, ako keď ho pripravujete v peci, alebo  v rúre na pečenie. 

Hotovú pizzu je dobré posypať čerstvými bylinkami ako je bazalka, oregano, tymián.  Pridávajú sa aj do paradajkového základu. Výborná je tiež čerstvá rukola alebo momentálne super hit – mikrogreens. Mikrozelenina alebo mikrobylinky sú rastlinky, ktoré sa nechajú vyrásť do prvých lístkov a v tomto štádiu sa aj konzumujú. Majú väčšiu koncentráciu zdravých látok v porovnaní s už vyrastenou zeleninou. Mikrohrášok je sladký, mikroredkvička mierne štipľavá... . Fantázii a chuti sa medze nekladú.

A chýba už len maličkosť. Rozpustite si maslo, alebo zohrejte olivový olej a doň pretlačte strúčik cesnaku. Touto voňavou zmesou potrite okraje pizze a pochúťka je hotová.

Náš záverečný tip: ak pôjdete do prírody, porozhliadajte sa vôkol seba, či neuvidíte medvedí cesnak. Úžasná bylinka s príjemnou cesnakovou chuťou a vôňov, s blahodárnym vplyvom na naše zdravie. Medveď po nej siahne  hneď, ako sa zobudí zo zimného spánku a nám sa  na  pizzu výborne hodí tiež.

Inšpirovali sme vás? Pozrite si náš starší článok: „Gourment BBQ systém.“

Komentáre0
Napísať komentár
Nákupný košík
naša predajňa
Naše prodejna foto
spôsob doručenia
DPD
Newsletter

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookies. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s našim používaním súborov cookies. Súhlasím